top of page

Äntligen, äntligen, äntligen osv.


2015-02-17

Det tog alldeles för lång tid innan jag vågade klicka på skicka-knappen, men nu är "Paraplyet" i händerna hos tryckeriet. Min deadline gick jag över och det är väldigt ovanligt för mig. Visst, jag kan skjuta vissa saker framför mig. Min läderportfölj hänger exempelvis fortfarande på en krok i hallen, den gick sönder för några månader sedan och jag har god förhoppning om att jag alldeles snart kommer lämna in den någonstans för lagning.


Så visst, det händer att jag skjuter saker framför mig. Men på jobbet håller jag deadlines. Jag lämnar in i tid och jag har aldrig lämnat återbud till varken ett möte eller jobbuppdrag. Jag ser till att det finns marginal när jag reser inför jobbgrejer och jag har minst en penna i ryggsäcken. Med andra ord, jag är noga med sånt där som punktlighet.


Men ändå, trots detta, utspelade sig följande scenario i tisdags: Jag var tre dagar sen med deadline och jag hade därför bestämt att ”nu får det vara nog, en sista genomläsning och sedan trycker jag på skicka-knappen”. Jag bullade upp det trevligt vid mitt tillfälliga hemmakontor och kände att nu händer det. Jobbflow, here I come.


Men vad händer? Jo, jag kollade några avsnitt av Vänner, slökollade Instagram, sorterade foton på datorn, läste igenom gamla blogginlägg och kollade på alldeles för många youtube-klipp med Sam Smith. Timmarna gick. Jag hann bli arg på mig själv, snörade på mig löparskorna och försökte springa bort ilskan. Det hann under den här tiden bli kväll och jag bestämde mig för att jag inte fick somna innan jag skickat iväg boken. Men så passerade klockan långt efter midnatt och det blev omöjligt att hålla ögonen öppna.


Men igår gjorde jag det äntligen, klickade på skicka-knappen. Jag fick helt enkelt knocka den elaka papegojan på axeln som är skeptisk till mitt författarskap, för det var ju den dumma papegojan som hindrade mig. Ingenting annat, bara den. Elaka dumma papegoja!


Istället lyssnade jag till de röster som redan läst manuset och tyckt om det. De rösterna fick mig att äntligen klicka på skicka.


PS! På dagens schema står det att jag ska göra en lista på allting jag skjuter framför mig. Stort som smått. Och sedan ska jag pricka av en efter en. En grej är redan fixad! Nya möbeltussar under mitt köksbord – check!

Commenti


bottom of page