top of page

När drömmar börjar


För typ en vecka sedan stod jag på Lunds tågstation och tänkte tillbaka på hösten 2009 när jag på riktigt började satsa på skrivandet genom att gå en skrivarkurs i Malmö.


Så jag stod på Lunds första perrong på mornarna i väntan på tåg till Malmö.


Jag satt vid mitt skrivbord i Lund på (tror det var) sjunde våningen med en maffig utsikt, där om man kisade lite kunde se Turning Torso.

Med den utsikten skrev jag större delarna till "Paraplyet". Det var den hösten jag började umgås med andra som också skriver, vilket jag inte riktigt hade gjort tidigare. Och det var väl någonstans där och då som jag förstod att skrivandet handlar inte så mycket om den ensamma stora tänkaren i ett rum med en skrivmaskin. Skrivandet växer så mycket av att någon läser ens texter och speglar sin läsning. Skrivandet växer när du läser andras texter och speglar andras läsningar. Man liksom fattar grejen med skrivandet när man får prata om det.


Därför är mitt bästa skrivtips till någon som vill skriva en bok: gå en skrivarkurs och gå flera.

Comments


bottom of page