top of page

Seriös årskrönika 2015

Året 2015. Jag säger som Bo Kaspers Orkester: Vilket år, vilket jävla år. Åh, herrejösses vad händelserikt det har varit i den seriösa världen. Jag har verkligen haft så många bollar i luften att jag blivit master på att jonglera. I tell you. Det här mina vänner är den seriösa berättelsen om 2015:


Under året har jag som alltid varierat mina arbetsplatser. Men jag gillar när min plats innehåller blommor, något sött och kaffe. Då är det en typiskt bra kontorsplats enligt mig.

3
7

Och vad har jag då gjort på jobbet?

13

Numero 1 –> min femte skönlitterära bok kom ut. "Paraplyet". Jag har jobbat så galet länge på den alltså, flera av texterna är flera flera år gamla. Och jag är så glad att jag äntligen fick till helheten och att det blev en bok av det.

Bästa grejen i år var relesefesten för "Paraplyet". Vilken pepp det gav mig! Jag är så himla glad för att så många kom och att det kändes så festligt allting. En insnöad författare kan behöva det ibland. Lovar att det kommer bli många fler fester, det kan jag lova!

14

På relesefesten avslöjade jag nästa boksläpp på förlaget: Gustav Johanssons roman "Ingen kommer någonsin tillbaka".

16

Mer om releasefesten finns att läsa i blogginlägget –> Vilken releasefest det blev!


Efter att paraplyboken kommit ut såg jag och många fler med mig paraplyer överallt. Här är några exempel i paraplyskörden som alla bär på en egen paraplyhistoria.

17
21
22

I somras vandrade jag en bit av Kungsleden och passade på att göra en pr-kupp under min färd. Därför fick ”fjällbiblioteken” extra seriöst tillskott.

23

Det har blivit flera skrivarkurser under året. Bland annat i att skriva novell och att skriva självbiografiskt. På bilden nedan är den orkidé som mina kursdeltagare från Skriv ditt liv – fortsättning gav mig och jag blev så rörd att jag inte riktigt visste vad.

28

En annan ytterst stor grej är ju att jag kommit ut ur garderoben som förläggare. Seriöst Förlag publicerade i maj Gustav Johanssons roman "Ingen kommer någonsin tillbaka". Mer om tankarna kring det boksläppet finns att läsa i blogginlägget Skriver ”stolt förläggare” på mitt cv och mer om relesefesten finns i inlägget IKNT – releasefesten!

31

Seriöst Förlag fyllde 7 år och det firades med tårta!

32

Jag flyttade inför sommaren ut från mitt frilanskontor där jag suttit i lite mer än ett år. Detta gjorde jag med cykeln till min hjälp och med blandade känslor. Tyckte så mycket om min tid på det frilanskontoret tillsammans med mina ”kollegor”. Men varje sak har sin tid.

33

Och här står jag så med manuset till min kommande bok. Har typ 260 sidor skrivna. Behöver skriva några till. Såklart. Långsamt leder också någonstans, är det inte så?

39

Knäppaste grejen i år var när Seriöst Förlag var med i ett korsord. Jätteknäpp och roligt också naturligtvis. Skriver därmed korsordskändis på mitt cv!

40

Avslutar med den här bilden, en fotselfie inför ett jobbmöte. Ett viktigt möte som krävde portfölj, finkappa, kalasbyxa och skor med klack. Mötet gick bra, väldigt bra. Så bra att det kommer förändra hela mitt 2016. På vilket sätt undrar du. Mer om det imorgon när jag på bloggen berättar om den seriösa visionen för 2016 ...

41

Comentarios


bottom of page