top of page

Seriös vision nr 2016


41

Vad menade jag med den här bilden igår egentligen? Jo, om det ska jag berätta och om mer därtill. För mina kära vänner, detta är den seriösa visionen för 2016:


Det kommer bli ett annorlunda år för Seriöst Förlag, för jag kommer inte jobba heltid med förlaget som jag gjort senaste två åren (mer eller mindre). För mötet jag gick på den där höstdagen var en arbetsintervju. Och intervjun gick bra. Jag fick jobbet. Hurra för mig!


Jobbet innebär att jag på heltid ska ägna mig åt att arbeta med läsfrämjande insatser i Marks kommun kopplat till lågstadiets åldrar. Jag kommer ha mitt kontor på biblioteket i Kinna till att börja med och sedan jobba ute i kommunens skolor. Mycket mer än så vet jag inte ännu. I januari börjar jag nämligen mitt nya jobb och då börjar jag med en kartläggning kan man säga kring hur jobbet ska läggas upp framöver: vad ska göras, vad bör göras och vad ska fokuseras på. Sedan drar det igång.


Jag är väldigt väldigt glad för det här jobbet. Jag har längtat så länge efter att få komma tillbaka till det som jag hade i Borgholms kommun när jag skrev "Får man använda sin fantasi?". Få träffa samma elever under en längre tid och bygga upp någonting som varar längre än en 90-minuters workshop. Och den möjligheten har jag nu och den tänker jag verkligen ta tillvara på. Ser fram emot fortsättningen som följer.


Några frilansuppdrag ska jag ändå fullfölja under året, det är ju så trist att behöva boka av sådant som är bestämt sedan länge. Och så är ju livet som frilans, vissa jobb är snabba jobb som ska levereras veckan efter men vissa jobb är jobb man bokar in hösten 2017 och det bestämmer man våren 2015.


Och i övrigt ... ja, det finns en bok som behöver skrivas. Som jag vill skriva. Så det tänkte jag skapa tid för under året.

Skapa tid för skrivandet. Det är min vision.


Hej 2016! Jag har längtat efter dig!

bottom of page