top of page

Digital novellkurs!

I mars kör jag igång med en digital skrivarkurs med fokus på att skriva noveller. Det är en kurs som jag hållit i tidigare men nu gjort om upplägget till för att det ska passa än bättre i digitalt format. Anledningen till att jag håller novellkurserna gång på gång är för att jag tycker väldigt mycket om noveller. Att läsa noveller, skriva noveller och att samtala om byggandet av noveller. Det är någonting helt annat än romanskrivandet, kräver annat och har också andra möjligheter. Jag har alltid tyckt att det är spännande att röra mig i båda världar, i romanens och novellens.


Kursen är på fem träffar och varje träff har ett tema som vi kommer knyta an till genom diskussioner, skrivövningar och andra textexempel. Vi kommer bland annat ta upp novellens form och möjligheter, ordval och att skriva dialog. Vi kommer ta del av varandras texter och arbeta med textrespons.


Kursen finns hos Studieförbundet Vuxenskolan i Göteborg, men eftersom den är helt digital spelar det ingen roll var du bor så länge du har god internetuppkoppling.

Här finns mer info och länk till anmälan.

Comments


bottom of page