IKNT – releasefesten!

I fredags var det alltså dags för den efterlängtade releasefesten för Gustavs bok "Ingen kommer någonsin tillbaka". En alldeles lysande kväll blev det. Härligt att så många kom för att fira att boken nu äntligen finns. Tack till er som förgyllde kvällen!


Festen hölls på Göteborgs Litteraturhus. Vår mingelfotograf Victor Sollerhed knäppte över 300 foton, här kommer några guldkorn:

Scenen uppbyggd för en senare pratstund med mig och Gustav. Skyline i bakgrunden på Malmö är gjord av Martin Ohlsson som även gjort bokomslaget.

Det bjöds inte på traditionell skumpa på detta releasepartyt inte. Istället höll vi linje med bokens tema och serverade öl. Ni kommer förstå varför valet föll på öl när ni läser boken. Den är nämligen väldigt öl-fokuserad.

I försäljningsdisken möttes man av Gustavs fästmö Kristina.

Vid kl 18:30 var det dags för programpunkten med förlagsdirektören och författaren. Jag inledde vårt samtal med att berätta om när jag och Gustav träffades på ett fik över en kopp kaffe hösten 2013 efter det att Gustav mailat sitt manus till mig. Vi känner varandra sedan tidigare jag och Gustav men hade varken setts eller hörts på flera år innan den där kaffekoppen. Därför var vi nog lite nervösa båda två i ögonblicket Gustav mailade manuset till mig och tiden som följde. Men för mig försvann den nervositeten när jag läst första sidorna. Jag såg potentialen och förstod att detta kan bli någonting riktigt bra. Det här vill jag jobba vidare med och ge ut, kände jag.

Sedan blev det lite Babel-känsla. Jag och Gustav fortsatte prata om boken. Jag undrade en del om den komplexa huvudkaraktären. Varför har han inget namn, vem är han egentligen och vad skulle Gustav och huvudkaraktären prata om över en öl?

Författaren själv läser upp ett stycke från boken.

Som förlagsdirektör ville jag gärna ge Gustav en present, jag menar han har ju för sjutton gett ut en bok. Valet föll på en penna med guld graverad text på: Erik Gustav Johansson. Nu är han redo att signera hur mycket böcker som helst!

Fortsatt mingel tillsammans med gästerna.

En av mina favoritbilder från kvällen är på Gustav och hans mamma.

Gustav tillsammans med sin familj: pappa, syster och mamma.

Här står jag tillsammans med IKNT-designteam: Karin som tagit pressbilderna på Gustav och Martin som gjort bokomslaget.

Minglet fortsatte. Och trots att det stod sluttid kl 21 på inbjudan, vem brydde sig om det? Vi fortsatte mingla.

Mönster-sidfot_transp.png