top of page

Nu är jag 100% frilans!


Jag och Marks kommun fick 2,5 år tillsammans, and we did good. Selfien ovan är tagen på skolavslutningen och från skolbiblioteket jag kom att kalla ”mitt skolbibliotek”, platsen jag mest av allt kommer sakna nu när jag ger mig ut på annat. Och som en av mina elever sa ”om det skiter sig med barnboken du ska skriva så kan du ju komma tillbaka hit igen”, men eleven vände i dörrposten och la till ”fast egentligen vill jag att boken ska bli klar och bra”. Det vill jag också. Jag har så många projekt jag verkligen vill ta mig an nu.


När jag hösten 2015 sökte projektanställningen var den övergripande arbetsbeskrivningen ”att arbeta läsfrämjande på skolor i Marks kommun”. Och det gjorde jag under ett läsår, med en egenskriven projektplan tog jag mig an kommunens 16 grundskolor och startade upp flera läs- och skrivprojekt ute på skolorna. Det blev förlängd projekttid och jag fortsatte starta upp än fler läs- och skrivprojekt. Det förlängdes igen, jag fick ansvar för ”ett eget skolbibliotek” och fick stort utrymme att utforma och bygga upp en verksamhet som speglar hur jag ser på skolbibliotek. Dessutom fick jag möjligheten att vara med i ett arbete där man såg över organisationen för alla skolbibliotek i kommunen, där jag var med och tog fram förslag på hur verksamheten och arbetssätt kan utvecklas framöver.


Vi fick 2,5 år tillsammans Marks kommun, and we did good. Jag är stolt för det arbetet som jag gjort i kommunen och glad för alla fina elever som jag lärt känna och fått se växa.


Nu är alla tekniska prylar rensade från mig och inlämnade.

Och min alldeles egen reservationshylla på Kinna bibliotek kommer inte fyllas på igen, jag som varit så flitig låntagare att personalen tog beslutet att inte ställa mina böcker tillsammans med övriga låntagare eftersom mina böcker tog så mycket plats i hyllan.

Naturligtvis tar jag med mig min pepp-smiley som jag fick av en elev för att jag är så bra på att förklara saker, eleven tyckte det och gav mig smileyn som ett bevis och sa att jag skulle klistra den på min dator så att jag skulle se den ofta och alltid skulle påminnas om ”att just det, jag är bra på att förklara saker”.

Comments


bottom of page