top of page

Skriver ”stolt förläggare” på mitt cv

Nu är "Ingen kommer någonsin tillbaka" skickad till tryckeriet, jag har sett tryckfilerna, lämnat mitt godkännande och precis närsom börjar böckerna tryckas. Det ska bli väldigt kul att få visa upp resultatet.


Jag vill verkligen poängtera att jag är stolt förläggare till Gustavs bok. Jag tycker verkligen att den är bra. Jag såg potential i den redan för 1,5 år sedan när Gustav skickade första utkastet till mig. Jag sträckläste sidorna på ett tåg, avskärmad från allt, helt inne i världen som var texten.


Nu 1,5 år senare när vi tillsammans jobbat med manuset (jag har läst och Gustav har skrivit, såsom förhållandet brukar se ut mellan en författare och förläggare) så har manuset blivit än bättre. Jag anade att det skulle bli så redan vid vårt första möte när vi diskuterade manuset, redan då förstod jag att det fanns mycket mer i Gustav som kunde få texten att lyfta några steg. Jag hade rätt.


Och jag vill säga också, att jag har väntat på Gustavs bok. Jag har länge velat ta steget och bli förläggare, ge ut något som någon annan skrivit, men jag har inte fått rätt manus i min hand förrän Gustav kom med sitt. Flera manus har jag refuserat, självklart smärtar det på ett vis att skicka tack, men nej tack-svar till skribenter som så gärna önskar att bli publicerade en dag. Men det har liksom inte klickat riktigt i min läsning, jag har inte riktigt känt med texten och det är en förutsättning tänker jag. När Gustavs manus hamnade i mina händer kände jag verkligen: detta är bra, detta vill jag ge ut.


Mer "Ingen kommer någonsin tillbaka" och mer om Gustav följer naturligtvis framöver.


Läs under tiden lite mer här om Gustav och här om boken.

Comments


bottom of page