top of page

Blivit med responsgrupp


Igår var premiären för mig i min nya responsgrupp, ny även i bemärkelsen att jag aldrig tidigare har varit med i någon responsgrupp på det viset. Jag har gått många skrivarkurser och varit ledare för flera, men det blir nytt för mig detta att ha en och samma grupp under en längre tid som kommer ha inblick i hela min skrivprocess. På en skrivarkurs brukar man mer ge respons på lösryckta grejer, detta blir med en bredare blick vilket kan bli bra för mitt bokmanus som nu är uppe på dryga 300 sidor.


Responsgruppen har funnits sedan tidigare så jag är ett nytillskott för hösten. Vi träffas en gång i månaden och innan träffarna har vi mailat text till varandra och förberett respons. Detta känns  som precis rätt för mig i mitt skrivande just nu, jag behöver fler deadlines, jag behöver få prata om det jag skriver och få veta hur andra tänker kring det jag skriver. Det hela tycks båda gott.


Och det ska bli intressant att ta del av de andras skrivande också, för det ska man aldrig föringa som skribent att läsandet av andras texter och samtalet som följer därefter är otroligt lärorikt.


Om några veckor är det min tur att lämna in text för första gången, min plan är att lämna in inledningen till "Ölandstokar och nollåttor" för att få input på om det flyger eller inte.

bottom of page