top of page

Livet nu.


Det här är livet nu. Tänk så många timmar som jag spenderar vid mitt köksbord och jag tänker att jag inte är ensam om att leva ett liv nu som sker på begränsad yta.


Tänk ändå att datorn står där som någon slags Narnia-port och gör att tillvaron på min köksstol kan bli större, att jag kan blicka ut längre i världen än mitt köksfönster når. Härligt ändå. Visst är det tid att tänka positivt?


Och här sitter jag tillsammans med min kontorslåda som jag hämtar varje vardagsmorgon efter frukost, ställer mitt på köksbordet och sedan börjar arbetsdagen. Kontorslådan uppfann jag efter att jag tröttnat på all bröte som trängdes på mitt köksbord. Sladdar som trasslade, högar med böcker och papper som tornade upp som höghus. Nu ryms istället allt i lådan. Pennor och post-its. Allt åker ner i kontorslådan på kvällen igen lagom till middagen.


Annars då?


Jo, jag skriver på min roman. Det går framåt, jag har tålamod i skrivprocessen och är snäll mot mig själv. Lyssnar till vad det är jag behöver och ger mig själv det. Jag vet att det är okej att ibland inte skriva alls i perioder och i en sådan period har jag varit i senaste veckorna. Istället har jag promenerat mycket, mumlat mycket, läst böcker, läst tidigare anteckningar jag gjort, läst böcker om Ölands natur, om fåglar och historia. Det betyder för den skull inte att jag inte varit i skrivprocess, det har jag, det är jag hela tiden. Den här perioden är en del av processen för att nå till skrivandet. Jag vet att det är så, att jag och mitt skrivande fungerar så.


Och i övrigt, ja då drar snart en digital novellkurs igång (läs mer om den här).


Jag arbetar fortfarande som projektledare på folkbiblioteken i Mörbylånga kommun, i projektet som nu fått namnet "Alla barns bibliotek". För någon vecka sedan var jag och min projektkollega med i Ölandsbladet:

Och vad mer ... jo, jag har sått fröer för sommarens odling, köpt en rottingsoffa med matchande fotpall för frukostar mot stugans solvägg och jag stod för någon vecka sedan öga mot öga med en skeptiskt arg grävling när jag var ute och sprang, vilket gjorde att jag kilometern efter mötet med råge spräckte mitt tidigare personbästa på kilometern.

Comentários


bottom of page