top of page

Livet nu.


Det här är livet nu. Det som syns i bild är min kontorsplats när jag är biblioteksutvecklare i Region Kalmar län. Det har jag varit i drygt ett år nu. Jag jobbar allra främst med frågor som rör läsfrämjande, tillgänglighet och barnrätt.


Jobbet är flexibelt, varierande och intressant. Förra veckan var jag exempelvis i Norrköping på konferens med Föreningen för regional biblioteksverksamhet. Vi pratade Agenda 2030. Det var väldigt intressant.

Och ja, det har hänt en hel del sedan mitt senaste blogginlägg för sexton månader sedan.


Livet nu är inte som livet då.


Tjänsten som biblioteksutvecklare är nytt sedan dess. Så är även rollen som projektledare för "En kulturtidning".


"En kulturtidning" är ett projekt som finansieras av medel från Kulturrådet. Det är ett samarbete mellan Vombat förlag och Studieförbundet Vuxenskolan i Kalmar.


I höst drar vi igång en studiecirkel som vänder sig till ungdomar mellan 13-18 år. Vi söker ungdomar som är intresserade av kultur på något sätt och som gillar att skriva, fotografera, teckna serier, illustrera eller som gillar grafisk formgivning.


Studiecirkeln kommer ta upp olika moment i vad det innebär att göra en kulturtidning. Och deltagarna kommer sedan få möjlighet att ingå i en tidningsredaktion som till våren ska göra en egen kulturtidning. Det kommer helt enkelt bli en kulturtidning för och av barn och unga.


Visst låter det spännande!? Här finns mer att läsa om projektet.

Comentarios


bottom of page