top of page

Nytt boksläpp i mars: ”Paraplyet”


PARAPLYET_JL_COVER_LOW_RES

Ja! Äntligen! Nu är min nästa bok äntligen på gång på riktigt.


Min fjärde skönlitterära och sammanlagt min femte totalt.


Fredagen den 20 mars planerar jag för en releasefest här i Göteborg och jag kan nästan inte vänta alltså för jag har väntat så länge nu. Skulle tro att jag skrev de första raderna på den här boken för ungefär fyra år sedan och efter det har arbetet gått trögt men varit beständigt. Jag har skrivit om, skrivit nytt. Raderat jättemycket och suttit många nätter för att fila på meningar och reda i berättarstruktur. Aldrig tidigare med någon av mina tidigare böcker har jag lagt så många timmar på filandet och knåpandet.


Och vad kan jag då berätta om innehållet? Hm, jag kan dela med mig av baksidestexten:


"Det här är berättelsen om ett paraply som förlorar makten över sitt liv. Paraplyets öde ligger i händerna på nyförälskade, nydumpade, kyrkovärdar, taxichaufförer, kakelläggare, jurister, de som känner sig ensamma och de som bara vill ligga.

Men var hör paraplyet egentligen hemma?


"Paraplyet" utspelar sig i Göteborg och är Elin Johanssons femte bok. Hon är bosatt i Göteborg och vet precis vad det innebär att känna ett piskande sidledesregn längs Avenyn. Hon har också erfarenhet av att få sitt paraply stulet efter en utekväll och sedan gå hem med uppknäppt skinnjacka, högklackade skor i handen och barfotafötter i vattenpölarna."


Mer uppladdning inför boksläppet blir det här framöver på bloggen och på Instagram.

Comments


bottom of page