top of page

Seriöst Förlag firar 11 år!

Hipp hipp hurra för Seriöst Förlag som fyller 11 år idag! Varje år brukar jag uppmärksamma årsdagen. Förra året firade jag stort med en seriös fest på Litteraturhuset i Göteborg, men då kändes det extra stort för att att det var just ett decennium som skulle firas. Men varje år firar jag på något vis, det kan vara med tårta, med bubbel eller att jag köper något extra lyxigt kontorsmaterial till mig själv.


Jag brukar se årsdagen som förlagets nyårsafton. En dag att se tillbaka på året som varit, summera. Samtidigt blicka framåt och ge löften till mig själv och förlaget. Helt enkelt hålla ett årligt utvecklingssamtal där alla delar får ta plats och får en röst. Författaren. Skrivpedagogen. Förlagsdirektören. Personalansvarig. Lageransvarig. IT-support. Ansvarig för sociala medier. Osv.


Inför kommande året är det just lageransvarig som ska prioriteras, som det ser ut nu har jag haft en tidskrävande rutin för böcker som ska ut till läsare. Arbetsrutinerna för lageransvarig måste ses över för att lageransvarig ska ha kul på jobbet och se fram emot kommande boksläpp.


IT-support kräver bättre grund att jobba med. Datorn som författaren, skrivpedagogen och förlagsdirektören jobbar på har nog gjort sina år och krånglar en del. Så löftet är satt: uppfyller nästa boksläpp ett visst försäljningsmål så ska en ny dator införskaffas.


Förlagsdirektören ska också få mer utrymme, hon tycker inte att hon utvecklats tillräckligt eller ställts inför nya utmaningar på ett tag. Hon önskar att ett manus ska landa i mailkorgen som hon vill satsa på. Hon har också insett att det manuset kanske inte bara landar, kanske måste hon aktivt leta.


Med det sagt ... nu ska jag köpa mig en dyr fancy almanacka för att peppa upp det tolfte seriösa året.

bottom of page