top of page

Utvärdering av kickoff: MVG


2016-03-12-2

Den seriösa kickoffen gav mycket bra utdelning, väl investerade pengar och tid. Målet var ju att få tid att tänka klart, alltså klart som i färdigt. Och den möjligheten fick jag verkligen. Tycker att jag sorterat mycket jobbgrejer i huvudet och fått en del på pränt dessutom. Är mycket nöjd.


Och detta är ju inte första gången jag använder mig av tillvägagångssättet att resa bort på egen hand när jobbet hopar sig, det är gammal beprövad metod. När jag exempelvis skulle skriva "Får man använda sin fantasi?" åkte jag till Bryssel i tre veckor ensam och skrev som en tokstolle. Jag gick upp varje morgon samma tid, åt frukost samtidigt som jag tittade på ett avsnitt av Gilmore Girls. Sen skrev jag. Åt lunch, ett avsnitt till av Gilmore Girls. Tog en löparrunda. Åt middag. Skrev. Gilmore Girls. Och detta repeterade jag om och om igen. Tre veckor senare åkte jag hem, hade ett grovmanus färdigt och jag hade sett alla sju säsonger av Gilmore Girls. Effektivitet är den egna företagarens bästa vän.


Att resa själv tycker jag i övrigt väldigt mycket om och jag tycker fler borde pröva det, inte bara för jobbets skull utan för din egen. Att vara tillsammans med någon ger såklart en viss trygghet, men den tryggheten i att trivas i sitt eget sällskap är minst lika viktig att uppnå hos sig själv tycker jag.


Romanen jag skriver på nu handlar om någon som reser ensam, som känner att livet hopar sig och därför känner hon att sista utvägen för henne är att ge sig ut på en resa. Åh nej, det är inte en Eat, Pray, Love-ripp-off jag skriver. Huvudpersonen, Havanna, hon reser varken till Indien, Italien eller Bali. Hon väljer det bästa resemålet av alla: Öland. Men mer om det en annan gång.

bottom of page