top of page

10% seriös silversmed

Jag går en kurs i silversmide och gör det på arbetstid. Kanske är det en koppling som behöver förklaras närmare, silversmide och bokförlag ... Grejen är att jag fortsätter jobba efter 70-20-10-principen som jag har berättat om i det tidigare blogginlägget: Sexigt att vara egenföretagare.

Att läsa skönlitteratur har tidigare gått på mitt 10%-konto men är nu flyttat till mina 20% då jag inser mer och mer hur viktigt det är att jag läser mycket för att hålla igång mitt eget skrivande.


Den här hösten är mina 10% bland annat en kurs i silversmide. Jag ville nämligen hitta ett sätt att utmana mig kreativt på, att tänka i fler kreativa boxar för att vidga mitt kreativa sinne. Det är enkelt att annars fastna, i alla fall kan det kännas så. Att man lutar sig mot säkra kort fast man egentligen vill slå fri alla tyglar och tänka större.


I silversmidekursen har jag fått hitta ett nytt språk där ord inte är mitt verktyg. Ett formspråk i ett hårt material som ska formas till former. Det vässar min känsla för att skapa.


Sen tror jag inte att jag kommer få igenom kursavgiften som ett avdrag för fortbildning i företagets deklaration. Men det får gå ändå:)

Comments


bottom of page