top of page

Mindset inför 2019


Ibland känns det som om januari är en lång avstämning i nyårslöften, vilka man har och varför och om man håller sina löften och varför inte och varför och hur känns det. Osv.


Jag sätter alltid upp nyårslöften på samma vis som jag alltid sätter upp höstlöften. Mitt mindset är liksom inställt på skoltänket att året är byggt på två terminer och sommaren är ett break. Känslan av att ta nya tag infinner sig både i januari och augusti för mig.


Och nu är det tid för nya tag inför 2019, när januari tog sin början satte jag mig ner och pratade med mig själv om vilka tag som skulle tas. Jag kom fram till att jag för Seriöst Förlags del vill få till administrativa uppgifter tidseffektivt för att frigöra tid till det kreativa. Här behöver jag göra några praktiska lösningar för att det ska kunna underlätta.


Jag har även bestämt mig för att ha ett annat förhållningssätt till listor. När det gäller kom-ihåg-listor, post-its som sitter varstans, så ska jag minimera dessa och istället lita på mitt eget minne. Och när det gäller att-göra-listor så ska jag tänka om också. För mig är det enkelt att tänka att en att-göra-lista blir beviset på mitt dåliga samvete för grejer jag inte hunnit göra. Jag ska tänka om där. En att-göra-lista är ju faktiskt snarare bevis på att jag har grejer på gång. Den dagen min att-göra-lista är tom så ser det illa ut för Seriöst Förlag. Men listan för 2019 är lång och förlaget lever, det är grejer på gång. Så tänker jag.

Comments


bottom of page