top of page

Kickoff (och medarbetarsamtal med mig själv)


Här var jag på kickoff i fredags! Äntligen kom jag iväg på en kickoff igen! Känslan efteråt var lite som känslan att gå med ryggont länge innan man bokar tid för massage och när man sedan får massage så gör det jätteont och man blir helt omtöcknad i kroppen och tänker att oboj vad massage gör ont och sedan kommer man på att det är ju inte själva massagen i sig som gör ont, det är att man väntade så länge innan man bokade tiden som gör att det gör ont.


Kontinuitet.


Lärdom ett.


Kontinuitet är bra.


Därför lovade jag mig själv att vid varje kickoff bestämma datum för nästa. Jag behöver det, jag mår bra av att stanna upp, skapa utrymme för reflektion, utrymme att fokusera, komma tillbaka till kärnan och stabilisera. Det skapar också frihet och trygghet, då behöver jag liksom inte var ängslig att jag ska tappa bort mig från vägen för jag vet att jag då och då tar mig tillbaka till uppsamlingsplatsen. Och då kan jag också ibland unna mig en avstickare på vägen om jag får feeling, jag vet ju hur jag ska hitta tillbaka om jag ångrar mig.

Jag började min kickoff med det årliga medarbetarsamtalet, det tycker jag är ett måste när jag är min egen chef. Jag har ansvar för mig själv och min arbetsmiljö. Om inte jag tar det ansvaret, vem ska då göra det?


Vid det här medarbetarsamtalet testade jag en ny grej, jag kastade mina vanliga frågor som jag brukar ha och istället frågade jag min mamma (som har många års erfarenhet som chef) att skriva frågor till mig. Det visade sig bli toppen! För på så vis fick jag frågor som överraskade mig och det var nyttigt.


Längst diskussion med mig själv hade jag kring frågorna:

  • Vem bestämmer vad som är god kvalitet?

  • Är du ditt yrke eller utövar du det?

  • Har du rutiner för belöning?

  • Ger du dig själv förutsättningar att utveckla din fulla potential?

På alla frågor skrev jag ned mina svar och när jag var klar gick jag igenom svaren och såg det som en grund för nästa steg på min kickoff: uppdatera mina företagsmål och skriva en årsplanering. Men däremellan åt jag en pizza för jag var helt slut efter medarbetarsamtalet.

Tiden som var kvar ägnade jag min roman. Att jag bodde på just Slottshotellet i Kalmar såg jag nämligen som research också, några scener i romanen har jag tänkt ska utspela sig där.


Och jag ägnade mig också åt en del läsning och som alltid när jag åker på kickoff packade jag med mig läsning som handlar om att lyssna till sig själv, lyssna inåt. Precis rätt pepp!


Vill du läsa om några av mina tidigare kickoffer så klicka dig vidare här:


Comentários


bottom of page